Magamról

Saját fotó
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam... (A szerző fotóját Kocsis Dóra készítette http://dorcphoto.blogspot.hu/ http://​www.facebook.com/​PhotosByDorc )

2012. október 1., hétfő

Könyvajánló

A nyáron kaptam egy nagyon megtisztelő, érdekes és egyben nagyon nehéz feladatot. Beatrix barátnőm írt egy regényt, és mivel tudja, hogy fantasy-rajongó vagyok, megkért, olvassam el én is és mondjam el a véleményem.
Hát kérem, ez nagyon nehéz feladat. Még mielőtt belekezdtem volna az olvasásba, azon gondolkodtam, hogy mi van, ha nem tetszik? Mert ezt is meg kell mondanom neki. Mert ha egy vadidegen ember könyvét adják oda tesztolvasásra, az is más. Ilyen esetben sokkal tárgyilagosabb tudnék lenni, viszont azt nem tehetem meg, hogy nem mondom el az őszinte véleményem. Nyilván emiatt nem dobja ki a kukába, de lehet hogy pont ez a nüansznyi az, ami elválasztja az irodalmi Nobel-díjtól :D Ráadásul még sosem csináltam ilyet, nem tudtam, mire kell figyelni, főképp, hogy még egyetlen íróval sem találkoztam, de még csak irodalmi szerkesztővel sem, ezért fogalmam sem volt, mi a fontos nekik.
Szerencsére simán megugrottuk (főleg én) az akadályt, Beatrix a kérdéseivel rávezetett a számára fontos pontokra, így azt remélem, gyümölcsöző volt e-mail-váltásunk.
Néhány szó a könyvről, anélkül hogy trailer-gyanús lennék: abszolút fantasy, a könyvesboltokban az ifjúsági irodalom között található. Kicsit nehezen indult be számomra, leginkább az ifjúsági jelleg miatt, de aztán nagyon hamar elfelejtettem mindezt és egy nap alatt átrágtam magam a történeten. Remekül olvasható és nagyon jó a története is, én már alig várom a második részt :D
Azért, hogy mégiscsak legyen egy kis trailer, ezen a két linken többet is megtudhattok a könyvről:

https://www.facebook.com/AFeketeLangUra?fref=ts

http://www.youtube.com/watch?v=1-42DTKe4Q0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése