Magamról

Saját fotó
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam... (A szerző fotóját Kocsis Dóra készítette http://dorcphoto.blogspot.hu/ http://​www.facebook.com/​PhotosByDorc )

2012. november 22., csütörtök

Amikor úszik a bizalom - egy nehéz természet jellemrajza

Zodiákus jegyemet tekintve oroszlán, aszcendensemet illetően skorpió horoszkóppal rendelkezem. (És ha még azt is elárulom, hogy a kínai asztrológiában sárkány a jegyem, sikítva menekülnek az emberek :D)
Nem tudom, hogy ez az oka, vagy valami más, de ha valakiben elvesztem a bizalmamat, soha többet nem fogja tudni visszaszerezni. Még nehezebb a helyzet, ha nem is bíztam benne igazán (mivel nem ismerem).
Sokáig elviselek sokmindent, pozitív a hozzáállásom, egy kedves barátom nagymamájának szavait idézem eszembe: "Az eszihő nézd fiam!", de ha egyszer valaki elfocizta a bizalmam, az már akármit csinálhat, soha többet nem bízom meg benne. Ha valaki hazudott nekem (jelentős dologban, nem arról, hogy jól áll-e a hajam vagy sem), annak a továbbiakban azt sem hiszem el, ha kérdez.
Megbocsátok, de olyan vagyok, mint az öreg elefánt. Nem felejtek. Mélyen vésődik a merevlemezre, kitörölhetetlenül.

Most azt gondolom, hogy ez hiba, mert nehéz nap mint nap találkozni vele. És még az is lehet, hogy rossz ember vagyok, mert nem vagyok biztos abban, hogy ezen változtatni is akarok. Nem vágyom arra, hogy rendszeres időközönként pofára ejtsenek, az arcomba hazudjanak és rámfogják a hibájukat.

És igen. Ez még mindig a múlt heti. Nagyon a bőröm alá rágta magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése