Magamról

Saját fotó
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam... (A szerző fotóját Kocsis Dóra készítette http://dorcphoto.blogspot.hu/ http://​www.facebook.com/​PhotosByDorc )

2014. szeptember 29., hétfő

Egy nehéz nap nehéz éjszakája - és ami mögötte van

Tavaly karácsonykor, az obligát családlátogatás alkalmával elkezdtünk régi ('70-es, '80-as, '90-es évek) zenéket hallgatni. Majd táncolni is rájuk. Azután jött az felkiáltás: miért nincsenek mostanában olyan helyek, bulik, ahol ezek a zenék mennek? Ebből egyenest következett, akkor csináljuk meg. Kész. Az ötlet megszületett. Az első időpont egyeztetési zavarok miatt nem jött össze, de szeptember 27-re lefoglaltuk a Csilit. Elkezdtünk gondolkodni, beszélgetni, tervezgetni, de még elég lájtos formában. Jöttek a nyaralások, táborok, egyebek, így aztán augusztusban indult be igazán a szervezés, ötletelés. Az elmúlt két hét már maga volt a sárgaház. 
Ajándékbeszerzés. Karszalag. Lufi. Kreppapír. Lemezjátszó. Nem lesz kukásvillogó. Lesz kukásvillogó. Nem lesz tükörgömb. K...va nagy tükörgömb lesz. Összehajtottad? Kinyomtattad? Utaltak? Leszünk annyian? Hogy áll a zene? Ne legyen füstgép, utálom! Kuss, lesz füstgép! Mit csináljunk a lufikkal????? Székek 250 főre. 200 pogácsa. Székek 280 főre. 150 pogácsa. Egy diszkóban sincs mindenkinek ülőhely! Welcome drink! Az nagyon sok! Akkor nem. De igen. Zsíroskenyér. Hagymávaaaaaaal!!!!!!!! Faliújság. Reklámok? PPS? Hagyjálbékén! Csomagold már be! Milyen doboz???????? Az nem jó doboz. Cseréljünk dobozt. Váltópénz! Elfelejtettem! Bakker! Bukás lesz! Nem lesz bukás! Hogy fogjuk megcsinálni??? Nem vagyunk normálisak!!!! Nóóóóóóóóóóóóóórmális? Ez hogy működik? Micsinááááááááász? Pakolj be! Itt egy pálinka! Na még egyet! Hozd a biciklit! Villő, mennnnnyéééé fürdeni!
Aztán felvirradt a nagy nap. Délelőtt 10-kor jelenés a Csiliben. Játszóruhában. Székpakolás. Asztalpakolás. Hangbeállás. Krepp-papír girland ragasztás. Hova tegyük a faliújságot? Itt egy pálinka. Na még egyet. Hozzál cigit. Hozzál gyógyszert, mert meghalok! Hozzál inni. Nem működik a lemezjátszó. Nem lesz elég a hang. Hoznak még hangfalat. Bakker, de nagy! Mint a koncertfilmekben. Libabőr! 
Aztán nyomás haza, gyors kaja, fürdés, hajászkodás, sminkelés. Utolsó nyomtatások, még 16 név. Ne hagyd itthon. Vidd magaddal. Bakker, otthon hagytam! Itt egy pálinka! Na még egyet!


Újra a Csiliben. Ott a tükörgömb! Mekkora! Basszus, de jóóóóóóóóóó! Nem lesz Bonanza! Jaj de kár! Hol a doboz? Hol vannak a tombolák? Hol vannak a karszalagok? Felvittem. Lehoztam. Vidd már fel légyszi. Jaj, bakker, lehoznád? Tollak? Post it????? Kurva jó a hang! Ragaszd vissza, leesett. Itt egy pálinka! Na még egyet! Gyerekek, nyitni kell! Bakker, ezek mennyien vannak? Húúúúúúúúúúú, az utcán van a sor vége! Beszarok! Fáradt vagyok. Nem látok. Nem tudok számolni! HILFEEEEEEE! Pipáld ki. Rajta vagy. SziaDrágámdejólnézelki! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Markóóóóóóóó, álllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat! Krisztiiiiiiiiiiiiiiiiidejóóóóóóóóóóóóóóóóóó! Fáj a kezem. Fáj a lábam. Fáj a fejem. Mivanitt?????? Zárjunkbemeghalok! Tombola? Mingyá'! Itt egy pálinka! Na még egyet! Vizeeeeeeeeeeeeeet! Jön a meglepetés! Tombolás! Siker! Atti! Fényt! Még! Füst! Eztrakdbe! Ezténbenemrakommajdte! NENAAAA!!! Dobdalufit! Bakker, ez visszadobja! Anyád! Sikítozás! Ugrálás! Hozzálmégkarszalagot! Adjál még tombolát! Gyújtsunkrá! Sorsoljunk. Nem szól a mikrofon! Gyújtsunkrá! Sorsoljunk! Egészségedre! Örülök! Gratulálok! Gyújtsunkrá! Itt egy pálinka! Na még egyet! MarcsinemenjsehovajönaSohoParty! Fanfan! Gyújtsunkrá! Jelmezverseny! Gratulálok! Örülök! Igyunk! A mézes barack nem szilva! Itt egy pálinka! Na még egyet! Atti! Fényt! Még! Gyújtsunkrá!
Én a magam részéről ennyire emlékszem, és arra hogy sikerünk volt! Jól érezték magukat a népek és mi is. Lesz még ilyen :)

4 megjegyzés: