Magamról

Saját fotó
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam... (A szerző fotóját Kocsis Dóra készítette http://dorcphoto.blogspot.hu/ http://​www.facebook.com/​PhotosByDorc )

2013. július 29., hétfő

...adj hitet!....

Ez egy mai, Balázzsal folytatott beszélgetésből kiragadott mondat. A folytatása:
- .... adj hitet!...
- Énekeljek Ákost? kinek lenne az jó?
- A hitetleneknek.
- Azért megölni mégsem kéne őket...

Ahonnan indult ez a beszélgetés, még a múlt hétre vezethető vissza. Úgy tűnt, minden kerek. Nagyjából. Alakulnak a dolgaim, egy kivételével arra, amerre szeretném. Aztán kedd este kaptam egy sms-t Bencefőnöktől, és nagyjából összeborult minden. A történések kísértetiesen emlékeztetnek a három évvel ezelőtti nyárra, amikor valaki(k) döntése miatt kicsit elválni kényszerültünk egymástól Bencefőnökkel. Majd kirúgtak engem is és azóta újra együtt dolgozunk. Múlt hét kedden este még úgy nézett ki, ismét válunk. Megintcsak más(ok) döntése nyomán. A szerdát utáltam. Idegbetegség. Bizonytalanság. Félelem. Aggódás. Te tudsz már valamit? Ki tud bármit is? Szóval nem volt jó. Aztán csütörtökre kezdtek kiegyenesedni a dolgok, bár egy régi kollégát idézve: "Majd akkor hiszem el, ha már elévült" (by Takács Gábor). Sajnos a bizonytalansági tényezők csak kicsit lazultak. A kialakított felállás ki tudja meddig tartható. A döntnökök simán a szemedbe hazudnak. Nem hihetsz el semmit. A kollégákkal ülünk és tanácstalanul pislogunk egymásra, teóriákat gyártunk, csak azért, hogy három másodpercen belül elvessük vagy megcáfoljuk vagy mindkettő. A gyomrom borsónyi, ettől függetlenül bármennyi édességet magamba tudnék tömni. Péntekre nagy nehezen megnyugodtunk picit, nyugalomban telt a hétvége.
Ma reggel megint kaptam egy sms-t Bencefőnöktől, hogy sajnos mégsem jön ma dolgozni, inkább a László Kórházban üdül egy kullancs-csípés hatásait kiheverendő. Még nem tudjuk, hogy a) semmi baja, b) lyme kóros vagy c) agyhártyagyulladása van-e. Megintcsak bizonytalanság, félelem, aggódás. Nem bírom én ezt. Amikor meggyógyul, és újra itt lesz, megmondom neki, hogy inkább ne írkáljon nekem sms-eket, nem szeretem.
Bárkitől is kérte Ákos abban a bizonyos dalban, most nekem is szükségem van arra, hogy

"Adj hitet, mert sajnos nem állnak össze a mondatok. Én nem ide jöttem, nem ezt akartam, idelenn idegen vagyok."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése